niedziela, 10 stycznia 2010
Muffiny Bananowe.
Wczoraj upiekłam - Muffiny Bananowe, a właściwie babkę bananową - tylko podzieliłam ją na małe, gustowne porcyjki. Przepis jest identyczny, a wyglądają sympatyczniej :)
Muffiny bananowe z czekoladą i migdałami.
4 duże bardzo dojrzałe banany
1 jajko
25 dkg mąki
22 dkg cukru
1 łyżeczka sody oczyszczonej
5 dkg masła
garść posiekanych migdałów, czekolady lub rodzynek - dla wielbicieli przesady - wszystko naraz!
Banany rozgniatamy widelcem dodajemy cukier i mąkę, jajo, sodę - mieszamy do połączenia. Następnie wlewany ostudzone rozpuszczone masło - dokładnie mieszamy. Na koniec dodajemy ulubione bakalie lub czekoladę. (Ja użyłam jakiegoś połamanego gwiazdora - w końcu już po Świętach). Wypełniamy papilotki i pieczemy w 175 stopniach przez około 15 minut.
Prawda, że proste ?
A jakie smaczne :)
M.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
4 komentarze:
ha! też wczoraj piekłam bananowe. Niestety te Twoje jakieś takie ładniejsze... Przepis tylko proporcjami się różni. Next time wypróbuje Twoje
a w czym one ładniejsze ... może je dłużej przetrzymałam dla koloru ...a może podkręciłam kolorek w inny sposób :D
Kto to wie .... ;)
Tu w Londynie jak i zapewne w całej Anglii, te małe bomby kaloryczne robią niezłą furorę. Pozdrawiam :)
Widać mam angielską naturę lubię bomby ... Szczególnie kaloryczne :) Również pozdrawiam :)
Prześlij komentarz