piątek, 20 września 2013

Aromatyczne talarki ziemniaczane.

Pieczone ziemniaki z tymiankiem, rozmarynem, chili i majerankiem.
Obiad mógłby się składać tylko z nich. Pyszne, proste, efektowne.

Ugotowane ziemniaki kroimy w talarki. Przygotowujemy kilka łyżek oleju, który mieszamy z solą morską, pieprzem, chili, suszonymi tymiankiem i majerankiem oraz świeżym, posiekanym rozmarynem.
Talarki zalewamy marynatą. Nastawiamy piekarnik na 200 stopni. Talarki wykładamy na blaszkę i wkładamy do nagrzanego piekarnika.




 Pieczemy do zrumienienia - ok 20 minut.  Ja na koniec zmieniłam sposób nagrzewania na grill.




Jedliśmy je bardzo klasycznie z ogórkiem kiszonym i sadzonym jajkiem, ale sposobów są setki. 
Każdy znajdzie coś dla siebie.





Brak komentarzy: