środa, 9 września 2015

Cynamonowe babeczki ze śliwkami i jabłkami

Zaczyna się!
Moja ukochana jesień jest tuż tuż!
Rześkie poranki, szybciej zapadający zmierzch, pomidory, jabłka, dynie, śliwki! Cuda!
Odetchnelam po upałach i zaczęłam piec. Na początek Cynamonowe babeczki. Podpatrzone u fenomenalnej fotografki Pauliny Kolondry. Przepis znajdziecie TU. Jedyna moja modyfikacja to zastąpienie części śliwek jabłkiem.
Szybkie, obłędnie pachnące i pyszne! i uwaga! - najlepsze na drugi dzień :)


2 komentarze:

Martusek pisze...

Ja od 3 dni zabieram się za pieczenie, śliwki czekaja, aż zgniją chyba, a czasu brak;(

M. pisze...

Martusek - 30 minut z pieczeniem chyba znajdziesz :)
Weekend idzie. Ą śliwki do lodówki ...